Structural Engineer

Structural Engineer

TILLEN Utrecht

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in de richting van luchtvaarttechniek, offshore engineering, scheepsbouwkunde of civiele techniek
 • 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met computationele software zoals MathCAD, RFEM, SCIA, Ansys en Femap
 • Uitstekende analytische vaardigheden
 • Goed inzicht in de vrijheidsgraden van mechanische systemen en kwesties met betrekking tot sterkte/stijfheid
 • Je kunt een team motiveren en aansturen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €3.300 tot €4.200 bruto p/m o.b.v. 40-urige werkweek (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 8% vakantiegeld
 • Laptop
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • 10% bijdrage in pensioen

Wat doe je?

 • 50% Rekenmodellen opzetten en analyseren
 • 10% De eisen voor sterkte en stijfheid analyseren
 • 20% Rapporten van de berekeningsresultaten opstellen
 • 20% Over procesverbeteringen binnen de organisatie meedenken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Onze vacatures zijn uitsluitend gericht op kandidaten die direct bij ons in dienst willen komen zonder tussenkomst van detacheringsbureaus en recruiters. Wij willen ook geen ZZP'ers; acquisitie op basis van deze advertenties wordt niet gewaardeerd.

Als Structural Engineer bij Tillen werk je aan engineering projecten gericht op het ontwikkelen van gereedschappen voor het verplaatsen van zware en vaak moeilijk hanteerbare objecten. Je belangrijkste verantwoordelijkheden bestaan uit het opzetten en analyseren van rekenmodellen, gebaseerd op (concept) ontwerpen van de Design Engineer. Samen vertalen jullie de eisen en problemen van de klant naar realistische en economisch verantwoorde oplossingen. Dit vereist niet alleen een diepgaande kennis van constructietechnieken, maar ook creativiteit en probleemoplossend vermogen om innovatieve ontwerpen te ontwikkelen die voldoen aan de gestelde eisen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het analyseren van de eisen voor sterkte en stijfheid op basis van classificatienormen en het toetsen van het ontwerp aan deze eisen. Je stelt rapporten op van de berekeningsresultaten ter beoordeling door de relevante classificatie-instantie.

Als lid van het team ben je ook betrokken bij het meedenken over procesverbeteringen binnen de organisatie. Deze rol vraagt om een combinatie van technische expertise, communicatieve vaardigheden en een proactieve houding om bij te dragen aan het succes van complexe engineering projecten.

Je wordt onderdeel van het Structural team, bestaande uit een Teamleider, Senior- en Junior Structural Engineers.

Als je het leuk vindt om berekeningen te maken voor constructies, samen te werken met verschillende teams en als je het niet erg vindt om te werken onder korte deadlines, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Structural Engineer

Op een leuke werkdag overleg je samen met je collega's op een open en creatieve manier. Daarbij is het een verrijkende ervaring om te zien en te ervaren hoe de ideeën uiteindelijk leiden tot het gewenste resultaat.

Op een minder leuke werkdag zijn de resultaten niet zoals verwacht en kunnen er last-minute veranderingen optreden.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00

Voorbeeld uit de praktijk

De Projectmanager vraagt om een sterkte-verificatie van een ontwerp van een bepaalde machine. Hoe pak je dit aan?

Het doel van de verificatieberekening is om het conceptontwerp zodanig te controleren op sterkte dat het verder kan worden verwerkt tot een definitief ontwerp. Hiervoor moet een rekenmodel worden opgezet, in samenwerking met je collega's van het Design team, waarbij de projecteisen als richtlijn worden gebruikt. Dit model wordt vervolgens gebruikt om de belastingen te simuleren en het gedrag van de machine onder deze belastingen te voorspellen. De resultaten worden uiteindelijk gerapporteerd aan de Projectmanager.

Groeipad

Er wordt geen strak format gehanteerd voor je carrièrepad. Afhankelijk van jouw ambities, ervaring en behoeften in het bedrijf kun je jezelf ontwikkelen in allerlei richtingen. TILLEN is hard aan het groeien en we willen dat onze collega's daarvan profiteren en met ons meegroeien. Daarvoor stellen we budget en tijd beschikbaar, zodat iedereen tot bloei kan komen in een uitdagende omgeving waar hij/zij het best tot zijn/haar recht komt.

Structural Engineer

Werken bij TILLEN

Onze vacatures zijn uitsluitend gericht op kandidaten die direct bij ons in dienst willen komen zonder tussenkomst van detacheringsbureaus en recruiters. Wij willen ook geen ZZP'ers; acquisitie op basis van deze advertenties wordt niet gewaardeerd.

TILLEN b.v. is in 2007 opgericht door drie enthousiaste engineers met een passie voor zware constructies en hijswerktuigen. Het bedrijf ontwerpt en levert maatwerkoplossingen voor het veilig en efficiënt omgaan met zware constructies, zoals die voor windparken, waarmee bijgedragen wordt aan de energietransitie. Het team bestaat uit experts op het gebied van werktuigbouwkunde en constructietechniek. Door deze vaardigheden te bundelen, worden op maat gemaakte oplossingen gecreëerd, geproduceerd en geïmplementeerd voor het hanteren van zware en onhandelbare lasten. De expertise overstijgt de wereld van zwaar tillen, waardoor verschillende markten worden bediend. De ontwerpen variëren van speciale apparatuur tot ondersteunende constructies en andere hanteringsapparatuur met diverse toepassingen. Naast engineering, neemt een groeiend deel van de activiteiten ook het fabriceren van onze ontwerpen in, waardoor uiteindelijk complete oplossingen aan de klanten kunnen worden geleverd. Dit proces bestaat uit het bezoeken van de fabricagewerkplaats, het bedenken en uitvoeren van testen en betrokkenheid bij de eindafname door de klant.

Wij zijn naast de vacatures voor Sales Engineer, Projectmanager en Structural Engineer ook altijd opzoek naar CAD Engineers, Design Engineers en Project Managers. Stuur dan een sollicitatie naar tim.huele@tillen.com

 • Kantoor in De Meern
 • 25% / 75%
 • Gem. leeftijd 34 jaar
 • 21 medewerkers in dienst
 • Casual
 • Thuiswerkmogelijkheden; een/twee dagen thuis, de rest op kantoor

Collega's

Maarten (28) - Design Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben na mijn afstudeerstage blijven werken. De opdrachten zijn heel uiteenlopend, waardoor je nooit lang hetzelfde ontwerpt. Het is een kleiner bedrijf, waardoor je directer contact hebt met collega's

Wat was je vorige baan?
Student

Wat doe je in je vrije tijd?
Bordspellen, Gamen, D&D

Cita Pols (32) - Office manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Offshore is compleet nieuw voor me, net zoals de functie. Ik zie het als een nieuwe uitdaging en kom in een warm bad vol leuke collega's terecht.

Wat was je vorige baan?
Ledenadministratie

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik besteed veel tijd aan mijn zoontje en geniet van het opknappen van oude meubels.

Vassili (42) - Sr. Design Engineer @ Design Department

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
This is a company where I could work again with former colleagues, with great team spirit, open to new ideas, and with a wider variety of engineering challenges that would help me to grow professionally.

Wat was je vorige baan?
Design Engineer - Mammoet

Wat doe je in je vrije tijd?
3D Printing, Manufacturing, Cars Maintenance and watching football.

Ricardo Besselsen (33) - Project manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit eerdere samenwerkingen heb ik kennis mogen maken met het team van Tillen. De expertise en gezelligheid binnen het team gaven mij de doorslag om hier te komen werken.

Wat was je vorige baan?
Head of Engineering - Palfinger Marine Boats, Davits and Fenders

Wat doe je in je vrije tijd?
Snowboarden, uit eten, met het gezin op stap

René (41) - Medior Design Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een engineeringbedrijf met echte specialisten waar ik mezelf verder kon ontwikkelen. Bij Tillen loopt zoveel kennis op de vloer dat de keuze voor Tillen een no-brainer voor mij was.

Wat was je vorige baan?
Ontwikkeling Machinebouw

Wat doe je in je vrije tijd?
Motor rijden

Interessante baan?

Solliciteer nu